PVC tillverkning presenningar draperi

Vi är Industrins Skräddare

Med erfarenhet från sadelmakeri och karosseribyggnation startade Gösta Lindevall företaget 1965. Han upptäckte att nya, moderna material och maskiner började användas i branschen och insåg att med dessa nya möjligheter fanns en framtid för en verksamhet inom konfektion av tekniska artiklar. Företaget har genom åren utvecklats och är idag mycket välrenommerad i branschen.

Merparterna av våra stora kunder finns inom verkstadsindustrin, bl.a. företag som tillverkar fordon, försvarsmaterial, medicinsk utrustning och fritidsprodukter samt utrustning för skogsnäringen. Dessutom finns ca 300 mindre kunder inom de flesta branscher, spridda över hela Norden. Kundrelationerna utvecklas ofta till mångåriga, bestående och nära samarbeten.

Sedan sedan starten 1965 konstruerar och tillverkar Lindevalls produkter inom gummi, mjuka plaster och textilier. Lindevalls Industri är idag en av Sveriges ledande legotillverkare inom industrisömnad.

Lindevalls har gedigen kompetens inom Produktutveckling, Industrisömnad, HF-svetsning, tillskärning och stansning. Exempel på produkter som Lindevalls utvecklar och tillverkar är: tätningar, isoleringar, remmar, spännband, kapell, skyddsmadrasser, väskor, tätningar, stänkskydd och mycket mer.

Lindevalls är ett av få företag i Sverige som har egen tillverkning och sömnad av kundanpassade väskor. Väskproduktionen riktar sig till de kunder som har ett behov av unika väskor utvecklade att möta specifika krav och behov. Det kan tex vara en måttanpassad apparatväska med vaddering för speciella ändamål.

Med effektiv produktionsanläggning i Östersund innehållandes bland annat en av sveriges största skärmaskiner kan vi snabbt och kostnadseffektivt producera kundanpassade produkter.

Lindevalls Industri AB ingår tillsammans med Hamrånge Inredning AB i Medisoft koncernen. Tillsammans kan vi erbjuda unik kompetens inom Industrisömnad.

Service kunskap kvalitet

Vår affärsidé

Lindevalls Industri skall genom hög kompetens på material och tillverkningsmetoder, och genom en kort leveranstid och hög leveranssäkerhet, tillgodose industrikunders behov av konfektionerade tekniska artiklar.