Tillverkning

I vår avancerade och flexibla fabrik kommer alltid kvalitet i första hand. 
En viktig del i vår affärsidé är att ha korta leveranstider. Därför lagerför vi de vanligt förekommande materialen för att möjliggöra omgående produktion.

Gerber skärmaskin

Tillskärning

Lindevalls har en av sveriges största skärmaskiner med en skäryta på hela 6x2.5m med tillhörande vacuumbord. Tillskärning sker med hjälp av modern datastyrd skärmaskin som säkerställer att vi snabbt och med mycket stor precision skär ut detaljer till produktionen.
Skärbilden programmeras in i enlighet med ritningsunderlaget alternativt kan erhållen fil med skärdata direkt läggas in i skärmaskinen.

Industrisömnad sömnad tillverkning väskor sverige

Industrisömnad

Lindevalls är idag en av sverigers största legotillverkare inom industrisömnad.
Företaget har för närvarande 14 personer inom området med mångårig branscherfarenhet.

Maskinparken för industrisömnad består av:
-12st Moderna symaskiner för skyttelsöm med nålmatning och alternerande pressarfötter möjliggör sömnad i grova och svåra material.
-2st Programmerbara symaskiner för automatisk sömnad av kuvertmönster och liknande. Typiska produkter är bärselar, specialväskor, påsar, remmar och kapell.
-Kantbandsmaskin för bandning används för att ge väskor och liknande en mer professionell sömnad.
-Overlockmaskin
-Automatisk bandkap

Ultraljudssvetsning

Att sammanfoga material genom att använda ultraljud är en ganska ny teknik. Ultraljudssvetsning eller limning med ultraljud ger en stark och mycket hållbar fog och passar speciellt bra för produkter där man vill undvika hål efter en symaskinsnål.Lindevalls använder tekniken främst för olika specialmadrasser och -dynor inom sjukvården, men även olika applikationer till friluftsbranschen.


Stansning Bryggstans

Stansning

Lindevalls stansar packningar, tätningar, isoleringar,grafitpackningar, stänskydd, golvmattor, halkskydd, läderremmar och liknande.
Stansade produkter tillverkas i varierande material som gummi, cellgummi, silikon, skummad silikon, ledande silikon, grafit, ABS plast, klingersil, kork, cellpolyeten, polyeterskum,mm
Maskinparken består av 2st bryggstansar samt digital skärmaskin.
Lindevalls stansar serier från 10-tal upp till över 100 000st /år

HF-svetsning Forsström tillverkning kapell

HF-Svetsning

Svetsning utförs med högfrekvensteknik (HF-svetsning), vilket innebär att svetsning sker med kalla elektroder och att värmen alstras inne i de material som skall sammanfogas. Metoden lämpar sig för PVC-belagda vävar eller PVC-folier.
I maskinparken finns 6st svetsar från Forsström. Svetsbord 18m med tillhörande plansvetsar samt armsvets och öljettmaskiner.